2010. március 25., csütörtök

Morzsák a főiskolai létből

Szép estét Mindenkinek!

Rég nem volt alkalmam leírni Nektek, amit gondolok, és nem is volt rá szükségem, de most muszáj kicsit kiürítenem ama bizonyos poharat.

Sokminden történt, mióta nem jelentkeztem. Először is megvolt életem első vizsgaidőszaka, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy hozni tudtam a tőlem megszokott teljesítményt. Mindenből 5-öst kaptam, kivéve a pszichológiát, anatómiát, és a munkavédelmet. Kezdésnek szerintem ez szuper, ösztöndíjat is kaptam ám! A vizsgaidőszakot barátnőmnél hevertem ki, csodálatos pár nap volt! (fotókat lejjebb mellékelem)

Most meg egy újabb ZH héttel küzdök. 5 nap 9 ZH, nulla tudás: kb. így jellemezném az egészet. Nem látom értelmét ennek a hajtásnak, s az egész rendeszernek sem. Így nem lehet alaposan tanulni, nincs idő elmélyedni egy-egy tárgyban, holott egyre nyitottabbá válok bizonyos dolgok iránt, de egyszerűen nincs idő, eneriga, lehetőség csak úúúúúúúgy utánaolvasni dolgoknak. Ez az, ami nagyon-nagyon hiányzik most! A gimiben volt időm esténként az órára szükséges anyagon kívül mást is elolvasni, de most ezzel várnom kell nyárig.

Fáradt vagyok már, ezen a héten eddig, ha 15 órát aludtam összesen, akkor lehet, sokat mondtam (Ez a legkevésbé sem panasz részemről, mert a szemem előtt lebeg a cél, amiért ezt végig kell csinálni). Ráadásul már csak 2 ZH, és jön 10 nap szünet! Mennyei lesz! Annyi mindent fogok csinálni, hogy csak na!!! :) Íme egy kis szösszenet a terveimből:
- terepmunka elkészítése antropológiára: azaz hétfőn elkirándulunk a lányokkal Somogyvámosra a Krisna- völgybe, és egy napig tanulmányozni fogjuk a kultúrájukat.
- húsvét hétfőn SZIESZTA parti teázással, cha-cha-cha tanulással, jópofa játékokkal, stb... (hajnali 2-ig, izgalmas lesz másnap suliba menni, de szerencsére elmarad a reggeli 1. előadásunk majd, hurrá! hurrá!)
- sok-sok olvasás, hímzés, alvás, filmnézés
- szeretnék elmenni legalább egyszer uszodába
- palacsintázás Csepelen a lányokkal
- reményeim szerint jut időm végre egy kicsit belemélyedni kutatómunkám témakörébe is...
- ein bisschen Deutsch lernen...:) (ez lehet mellőzve lesz)
- sajnos élettanozni is kell majd, a jelek szerint újra kell írjuk a ZH-t - erre semmi szükségem nincs most, miután már legalább 30 órát tanultam rá a hétvégén, és már tömény betűundorom van (persze ez csak a tankönyvekre terjed ki)
- általános iskolai barátnőmnek lógok egy koktélozással - ezt is szeretném pótolni
- a szobám kitakarítása (hűűű, ez régi terv, de kellőképp sok dolgom lesz, úgyhogy erre nem marad majd időm...)
- túrótorta sütése anyának
- bevetem magam a könyvtárba
- német szakirodalom keresése a "Mozgásrendszer funkcionális anatómiája" kurzusra, s annak lefordítása
-az infokommunikáció beadandóm befejezése
-a többi majd improvizáció útján alakul :)

Szóval tervek vannak, 10 napom lesz minderre. Utána már csak 6 hét, és jön az újabb vizsgaidőszak, majd vége is az első évnek???!!! Ez durva, most kezdtük, és mennyi új élményben volt már részünk! Ráadásul úgy érzem, teljesen megtaláltam a helyem.

Vannak gyenge pillanataim, óráim, napjaim (mostanság elég sok), de ez senkit nem érdekel, engem se nagyon, nincs több önsajnálat!! :) Inkább teszem a dolgom, teljes erőbedobással, több-kevesebb sikerrel.

Sokat tudnék még mesélni, főleg azoknak, akik szeptember óta nem hallottak felőlem, de akkor ki tanulna holnapra? :)
Puszilok Mindenkit!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése